Call us +420 220 770 088   info@nadoubkove.cz       

Purpose and history of our project

1 Historie projektu Na Doubkově

The purpose of our residential project was to create a unique place for living for sophisticated clients. Villa-house is situated in the heart of Prague-Smichov part in a very desired location with elegant townhouses and villa houses buildings only. Beautiful view of Prague and nature.

The main feature of the project is the completely reconstructed Art Nouveau villa of the factory owner Pašek, which was designed for him by architect Wagner and built between 1912 and 1913.

Villa reconstruction

The reconstruction of the villa building with the adjacent garden was done in the spirit of the highest architecture and restoration standards.

All original facade elements have been preserved. Railings, window openings, front doors are replicas of original parts with maximum focus on detail. The villa offers four apartments. The disposition and technical solution is designed with emphasis on high modern living standards, functionality and comfort.

The reconstruction was done under the supervision of investor by experienced experts in architectural engineering and restoration industry. It was achieved excellent thermal and acoustic comfort in every apartment by using modern insulation and surface tempering systems. Structural modifications inside the building were performed under static supervision. The roof of the building is completely new with renovated supporting structure, it was also well insulated and covered with classic (original) shingles of the "bobrovka" type, popular in Czech republic.

Modern and comfortable living

Each apartment is equipped with air conditioning with a modern intellectual control system, which will save energy and costs and at the same time is convenient and easy to use. Elements of the air conditioning system are located in the underground parking area, so it will not disturb the quiet and calm home atmosphere. All other equipment is provided by the best manufacturers in the market of modern technologies for living. Using the “smart home” control system, you can control the heating system, lighting, air conditioning and louver position even while you are away from home. You can do it just by using your smartphone.

For the client`s comfort we have added underground parking area, so the residential complex expanded and received 6 new parking places. The exterior roof of the underground parking is covered with grass, so it is a landscape park zone in front of the main entrance to the villa.

The rest of the landscape works were carried out not only with care for the environment, but with maximum protection of the building itself. New fencing and entrance gates are designed in the style of the period of Art Noveau architecture.